Over Joan Gros


Na mijn opleiding Fysiotherapie wist ik meteen dat ik mij verder wilde verdiepen in een systeem van helen waarin de mens als een geheel wordt gezien en niet alleen naar de klacht wordt gekeken.

Acupunctuur betekende voor mij het einde van die zoektocht. Het is een filosofisch en tegelijkertijd hoogstaand technisch medisch systeem wat nooit ophoudt mij te boeien. Daarnaast is het een subtiele en vriendelijke therapie waardoor men zich meer bewust wordt van zijn lichaam en een groter gevoel krijgt van harmonie en welbevinden, wat de genezing ten goede komt.

Ik ben als acupuncturist begonnen in Zuidoost Azië en heb daar jaren in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Sinds 1994 heb ik een eigen praktijk.

Een moderne neurofeedback methode die naadloos aansluit bij de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is Hartcoherentie waarin ik ook gediplomeerd ben. Met het beoefenen van hartcoherentie kunnen we de wijze waarop ons zenuwstelsel op stress reageert veranderen. Het is belangrijk om zicht te krijgen op onze reacties en ons bewust te worden wat emoties en gedachten met ons doen.De nascholingen die ik in de ruim 30 jaar als acupuncturist heb gevolgd zijn er teveel om op te noemen. Enkele die eruit springen zijn:

 • Pijnbestrijding door slechts 1 naaldje een paar mm in de hoofdhuid te plaatsen met meestal verbluffend resultaat.
   
 • Acupunctuur tijdens en na reguliere oncologische behandeling voor herstel en opbouw van energie en verzachten van klachten en pijn.
   
 • Acupunctuur bij hart en vaatziekten gegeven door cardioloog Fokke Jonkman die ook zeer enthousiast is over de mogelijkheden van acupunctuur bij de uitbehandelde patiënt.
   
 • Qigong, een Chinese bewegingsleer voor balans en vitaliteit.
   
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | © joangros.nl