Introductie


Als u op deze site kijkt bent u waarschijnlijk op zoek naar een acupuncturist en wilt u de mogelijkheden van acupunctuur weten voor uw klachten.

Onder het kopje acupunctuur vindt u de verschillende indicaties voor een acupunctuur behandeling en hoe een consult eruit ziet.

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeskunde en wordt in Azië al duizenden jaren succesvol toegepast. Acupunctuur gaat over balans en energie. Met deze behandelwijze wordt aanspraak gemaakt op het zelfgenezende vermogen wat in ieder van ons aanwezig is.

Sinds enkele tientallen jaren heeft deze therapie meer bekendheid gekregen in ons deel van de wereld. Door wetenschappelijk onderzoek kan de werking van acupunctuur nu ook verklaard worden met onze eigen westerse denkbeelden. In het vooraanstaande medische tijdschrift Archives of Internal Medicine is in 2012 de grootste meta-analyse naar de effecten van acupunctuur bij verschillende vormen pijn gepubliceerd. De conclusie van het artikel luidt: Acupuncture is effective for the treatment of chronic pain and therefore a reasonable refferal option. M.a.w. het is terecht als uw huisarts u doorverwijst naar een acupuncturist voor uw pijnklachten

Wereldwijd is er een beweging gaande waarbij reguliere geneeskunde gecombineerd wordt met andere behandelwijzen, ook wel complementaire behandelwijzen (CB) genoemd. In de Verenigde Staten werken 27 medisch academische centra samen om reguliere geneeskunde en CB succesvol te combineren.

Het beste uit twee werelden. In Nederland bezoeken jaarlijks meer dan twee miljoen mensen, naast hun huisarts, een complementaire behandelaar. Meestal voor aandoeningen aan het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel of voor chronische vermoeidheid.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | © joangros.nl