Geschiedenis van acupunctuur


Acupunctuur bestaat al duizenden jaren en is ontstaan in China. Tot de 2e eeuw voor Christus werd gebruik gemaakt van stenen naalden of naalden van bamboe of botsplinters. Later werden naalden van verschillende metalen gemaakt.

Via de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) werd de acupunctuur naar Nederland gebracht. Nadat president Nixon tijdens een bezoek aan China een hersenoperatie meemaakte kwam de acupunctuur sterk in de belangstelling te staan. Tijdens de operatie kon Nixon gewoon met de patiënt praten omdat de patiënt alleen anesthesie door middel van acupunctuur kreeg.

Sindsdien zijn er meer dan 10000 operaties in Europa verricht onder acupunctuur anesthesie, onder andere in het Radbout ziekenhuis in Nijmegen. In de VS wordt op meer dan 80 universiteiten onderwijs in acupunctuur gegeven en zijn er ruim 9000 wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van acupunctuur.

De ontwikkelingen binnen de acupunctuur staan niet stil. In de laatste 50 jaar zijn de zogenaamde microsystemen enorm ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn ooracupunctuur en schedelacupunctuur.


Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | © joangros.nl